Er rijden vandaag de dag steeds meer elektrische auto’s op de weg. Dit is een goede ontwikkeling, want deze voertuigen stoten geen co2 uit. Hierdoor zijn ze een stuk beter voor het klimaat. Wil je ook in een elektrische auto rijden? Dan ontdek je al snel dat zo’n auto niet bepaald goedkoop is. Gelukkig hoef je hem niet te kopen, want leasen behoort ook tot de mogelijkheden. In deze tekst vertellen wij je waarom je voor een elektrische auto private leasen kiest.

Beter voor het milieu

Hierboven gingen we al kort in op één van de grootste voordelen van het private leasen van een elektrische auto. Doordat deze auto’s op stroom rijden stoten ze geen co2 uit. Dit maakt dat deze voertuigen een stuk beter zijn voor het milieu dan brandstofauto’s. Wie voor private lease elektrische auto kiest, draagt dus een steentje bij aan het tegengaan van klimaatverandering. Omdat je hier zelf niet direct voordeel van hebt, twijfel je misschien of een elektrische private leaseauto iets voor jou is. Toch moet je weten dat er ook voordelen zijn waar je wel direct van profiteert.

Brandstofkosten zijn verleden tijd

Wie voor private lease kiest, betaalt een vast bedrag per maand om in een auto te rijden. De kosten voor brandstof zijn hier niet in meegenomen. Als je een brandstofauto leaset en veel rijdt, kan private lease behoorlijk duur uitvallen. Bij een elektrische auto hoef je hier niet bang voor te zijn. Waarom niet? Omdat brandstofkosten verleden tijd zijn als een elektrische auto leaset. Zo’n auto rijdt immers op stroom. Doordat stroom een stuk goedkoper is dan benzine of diesel, maak je relatief weinig extra kosten met een elektrische private leaseauto. Dit is zeker het geval als je thuis een laadpaal hebt en er zonnepanelen op jouw dak liggen. Je wekt dan zelf immers stroom op om de accu van jouw elektrische auto op te laden.

Elektrische leaseauto’s hebben minder vaak onderhoud nodig

De onderdelen van een brandstofauto worden blootgesteld aan benzine of diesel. Om ervoor te zorgen dat zo’n auto blijft lopen, moet je hem regelmatig onderhouden. Nieuwe auto’s geven vaak automatisch aan wanneer er een servicebeurt nodig is. Wie een elektrische auto leaset heeft hier minder last van. Doordat er in zo’n auto geen verbranding plaatsvindt, hoef je een elektrische auto een stuk minder vaak naar de garage te brengen.

Het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn

Een elektrische auto private leasen brengt een aantal voordelen met zich mee, maar het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Zo kom je maar lastig onder een leasecontract uit. Dit kan vervelend zijn als jouw situatie verandert, bijvoorbeeld omdat je ontslagen wordt. Daarbij komt dat de maandelijkse kosten voor het leasen van een elektrische auto vaak hoger uitvallen dan voor het leasen van een brandstofauto.