Een passief inkomen is een inkomen die je passief verdient. Hier hoef je dus weinig tot niets voor te doen. Dit klinkt te goed om waar te zijn en eigenlijk ligt de realiteit net anders. Er wordt je namelijk meestal niet verteld dat er wel veel geld en tijd aan vooraf gaat! In dit artikel laten we je een aantal opties voor een passief inkomen zien en gaan we dieper in op de investering die nodig is om je geld passief te laten groeien.

Online verkopen

Er zijn verschillende manieren om online spullen te verkopen. Zo kun je met een ‘print on demand’ service kleding laten printen en verkopen. Zelf maak je dan een website en regel je de marketing. Wanneer een product verkocht wordt, regelt de print partner dat het product geproduceerd wordt en bij de klant bezorgd wordt. Daarnaast kun je digitale producten zoals templates verkopen. Dit heeft het voordeel dat je geen kosten kwijt bent aan productie. Producten kunnen op elk moment worden gekocht, zo ook wanneer jij slaapt.

Automaten en wasmachines

Je kunt ook kiezen om snack- en drankautomaten door het land te plaatsen of een aantal wasmachines in wasserettes te plaatsen. Deze vul je regelmatig bij, maar kunnen een leuke bijdrage opleveren! Zeker als je een beetje begint te verdienen kun je ook kiezen om iemand in te huren die voor jou het onderhoud en aanvullen doet. Op die manier heb je je bedrijf zo opgezet dat je er zelf nog weinig omkijken aan hebt terwijl je wel leuk kunt verdienen.

Investeren

Er zijn verschillende manieren om je geld te investeren. Zo kun je een huis kopen om deze te verhuren. Echter, is een tweede hypotheek niet voor iedereen te behalen. Kies er daarom voor om je geld te investeren op de beurs of in crypto. 

Investeren in aandelen: Je kunt in aandelen investeren met verschillende risico’s. Hoe hoger het risico is, hoe groter de winst en dus ook het verlies kan zijn. Daarnaast is er een relatief veilige manier van investeren. Ten eerste is het belangrijk dat je alleen geld investeert dat je in het ergste geval wel zonder kunt. Daarnaast is het essentieel dat je voor een lange termijn investeert. Wil je investeren met een laag risico? Kies dan voor index fondsen. Deze hebben in de geschiedenis gemiddeld 8% winst per jaar gezien. Lees je ook altijd goed in als je ergens in wil investeren en neem niet zomaar adviezen van anderen over.

Investeren in crypto: Je kunt ook investeren in crypto. Dit werkt hetzelfde als aandelen, maar heeft op dit moment meer risico. Dat komt omdat de crypto markt nog relatief nieuw is. Je kunt bekende crypto munten zoals ETH en BTC kopen en deze aanvullen met een aantal risicovollere kleine munten.

Investeren voor een passief inkomen

Zoals je misschien al hebt bedacht, heb je wel een startkapitaal nodig of moet je eerst tijd besteden aan het opzetten van je passieve inkomen. Daarnaast moet je passief inkomen vaak wel bijhouden en is het dus nooit compleet passief. Als je bijvoorbeeld niets meer aan je shop en marketing doet, zullen de cijfers al snel dalen. Automaten en machines moeten wel worden onderhouden en worden gevuld. Heb je een medewerker? Dan komt daar een beetje papierwerk bij kijken. Om te investeren heb je wel geld nodig. Wil je grote winsten zien? Dan moet je een groot risico nemen of veel geld investeren. Dit geld moet eerst natuurlijk worden verdiend met… werk!