Aluminium leent zich goed voor een stoere uitstraling. Ideaal dus voor jouw woonkamer of gehele interieur. Naast een mannelijke look, heeft dit type raamdecoratie overigens tal van voordelen.

Industriële touch

Heeft je woonkamer, appartement of woning al een industriële stijl en wil je deze graag verder doortrekken? Denk dan aan schuifdeuren in geborsteld aluminium, een gietvloer of vloer met betonlook en robuuste meubels. Maar ook je raamdecoratie kan het geheel een industriële touch up geven. Je hebt trouwens toch iets nodig waarmee je je raam verduisteren kan, niet? En ook privacy is soms gewenst!

Onderhoudsvriendelijk

Aluminium is een heel kwalitatief materiaal dat goed bestand is tegen water. Je kan het dus niet enkel als raamdecoratie in je woonkamer of keuken gebruiken, maar ook perfect in de badkamer. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld houten jaloezieën. Dat het materiaal goed tegen vocht kan, maakt ook het onderhoud ervan makkelijker.

Isolerend

Jaloezieën in aluminium houden binnenvallend zonlicht goed tegen. Ze zijn namelijk niet lichtdoorlatend. Bovendien houden ze de warmte binnenshuis ook goed vast, wat maakt dat je flink kan besparen op je energiefactuur. En dat is tegenwoordig mooi meegenomen!

Verschillende kleuren

Het moment waarop je aluminium jaloezieën kopen gaat, zal je moeten beslissen welke kleur je voorkeur draagt. Aluminium jaloezieën zijn doorgaans beschikbaar in tal van kleuren. Zo kan je je stoere zwarte variant in de woonkamer bijvoorbeeld afwisselen met een frisse, witte versie in de badkamer. Of met bruine jaloezieën in je bureauruimte. Maak een statement in elke ruimte in je woning en laat elke kamer opvallen!

Stoer kantje

Aluminium geeft een strakke, stoere touch aan je interieur. Daarnaast zijn jaloezieën verduisterend, maar niet voor 100%. Er komt namelijk altijd wel een beetje licht door de kieren van de lamellen en de gaatjes van de ladderkoorden aan de boven- en onderkant. Dit is onvermijdelijk. Wil je je slaapkamer echt volledig verduisteren? Dan is de combinatie van jaloezieën en een verduisterend gordijn aangeraden. Overdag geniet je van de voordelen van de jaloezieën en ’s avonds kan je kiezen voor volledige verduistering en privacy dankzij de verduisterende gordijnen.

Lichtinval regelen

Natuurlijk zonlicht in huis is fantastisch. Maar soms kunnen die zonnestralen ook hinderen. Bijvoorbeeld wanneer ze op je laptop scherm schijnen terwijl je aan het werken bent. Je kan dan simpelweg met de lichtinval spelen en zelf de lamellen draaien, naargelang de gewenste inval.