Ben je op zoek naar een cadeau voor je moeder, zus, vriendin of vrouw? Maar is haar antwoord steevast “ik heb niks nodig” als je haar om cadeautips vraagt? Dan is het misschien niet gemakkelijk om nog iets origineels te verzinnen. Niet gemakkelijk nee, maar zeker niet onmogelijk. Want ook voor een vrouw die alles al heeft zijn er nog genoeg leuke dingen te verzinnen. Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Dan vind je met behulp van de inspiratie uit dit artikel vast een geschikt cadeau voor haar.

Een mooie herinnering

Je hoeft niet altijd iets tastbaars te geven. Veel cadeaus beschikken immers over een houdbaarheidsdatum. Ook spullen voor in huis worden ooit vervangen. Wanneer je echter een uitje cadeau geeft, dan schenk je eigenlijk een herinnering voor het leven. Wat dacht je bijvoorbeeld van tickets voor een concert of een stedentrip? Dit zijn dingen die zij haar hele leven mee kan nemen.

Je kunt het ook van een geheel andere boeg gooien door herinneringen uit het verleden samen te voegen tot één prachtig cadeau. Bijvoorbeeld in de vorm van een fotoboek van jullie mooiste herinneringen samen. Zo toon je niet alleen je waardering voor haar, maar geef je haar ook nog eens iets tastbaars waarmee ze de herinneringen van jullie samen weer op kan rakelen.

Journal

Veel mensen hebben moeite om hun gedachten op een rij te krijgen. Misschien vind jouw dierbare dit ook wel lastig of merkt ze zelfs dat ze de afgelopen jaren minder goed in haar vel is gaan zitten. Simpelweg door de drukte van de alledaagse dag of omdat ze niet meer in staat is om het overzicht te bewaren. Een journal is in dat geval een fantastisch idee. Dit lijkt op een dagboek, maar heeft al standaard vragen waar dagelijks antwoord op gegeven moet worden. Hierdoor blijft het leuk om hierin te schrijven en wordt ze ook gestimuleerd om over bepaalde vraagstukken na te denken.

Huishoudelijke apparaten

Het klinkt misschien een beetje suf, maar de meeste vrouwen doe je hier absoluut een plezier mee. Bijvoorbeeld een high-tech stofzuiger wat huishoudelijke klussen een stuk gemakkelijker maakt. Of geef eens een nieuwe droger of wasmachine cadeau. Dit zijn zeer praktische cadeaus en je weet zeker dat ze hier gelukkig van wordt.

Helemaal leuk om ook nog eens naar haar alledaagse beslommeringen te kijken en hier rekening mee te houden. Is ze tegenwoordig bijvoorbeeld helemaal fan van gezonder leven en het eten van zoveel mogelijk vitamines en mineralen? Dan is een smoothiemaker hét perfecte cadeau. Leuk om te geven en om te krijgen. Helemaal als je hier stiekem zelf ook nog wat plezier aan beleeft.

Warmtegevoelige mok

De warmtegevoelige mok is tegenwoordig enorm populair en een fantastisch cadeau om te krijgen. Bij het openen van het cadeau zal ze eerst niet precies begrijpen wat het is. De mok ziet er op het eerste gezicht gewoon eenvoudig uit in een zwarte kleur. Echter, wanneer de mok warm wordt, toont zich hier plotseling een afbeelding. Bijvoorbeeld foto’s van jullie samen, de kleinkinderen of andere dingen waar ze gelukkig van wordt.