Mannen, het is tijd om je wandelschoenen af te stoffen, je The North Face jas te pakken en naar buiten te gaan! De eerste stap is echter beslissen waar je heen moet. Gelukkig voor de avontuurlijke types die er zijn, zijn er talloze plaatsen in de wereld die gespecialiseerd zijn in buitenactiviteiten zoals wandelen. Laten we eens een paar van deze plaatsen bekijken en kijken of we er niet een kunnen vinden die aan je wensen voldoet .

Mount Kinabalu

De beste plaats om te wandelen is “de mooiste berg ter wereld”, Mount Kinabalu. Mensen gaan naar Maleisië alleen maar om dit natuurwonder van de wereld te beklimmen, dat meer dan 4.000 meter de hemel in rijst! Nadat je door vijf verschillende klimaten en ecosystemen geklommen bent, kijk je neer op de wolken. Om het nog mooier te maken, zijn er ongeveer twee kilometer granieten bergkammen met bijna geen begroeiing tussen jou en de wolken. Het enige nadeel is dat het nogal duur is – reken op zo’n €230 alleen al voor je visum.

Nepal

Pal aan de overkant van de Indische Oceaan vind je Nepal. Hier torent de Mount Everest majestueus boven het land uit, en lonkt naar wandelaars om zijn majesteit te komen ervaren. De beste route hier heet de “Everest Base Camp Trek” en is ongeveer 22 dagen lang. Je kunt een tocht met gids krijgen die alles voor je regelt, of je kunt het alleen doen. Eén ding is echter zeker – als je nog niet in vorm bent als je er aankomt, zul je dat zeker zijn na meerdere uren per dag wandelen op grote hoogte!

Ierland

Een van de unieke dingen van Ierland is dat je er kunt wandelen tot twee meter boven zeeniveau (en soms nog meer). Na een wandeling van iets meer dan drie uur door de Wicklow Mountains sta je te staren naar de kathedraal van Glendalough. Dit natuurwonder is een van de populairste toeristische attracties in heel Ierland en het is gemakkelijk te zien waarom! Waar je hier ook heen gaat, achter elke boom zitten ontelbare verhalen verborgen; klim er allemaal doorheen!

Toscane

Italië wordt vaak “de geboorteplaats van de wijn” genoemd en als wijnen bergen waren, zou Toscane de Everest ervan zijn! De beste wandelingen hier gaan van wijngaard naar wijngaard. Je hebt de keus uit Chiantis tot Super Tuscans en tal van wijngaarden er tussenin. Als je meer wilt dan alleen wijn, kun je ook de plaatselijke olijfolie of balsamico-azijn uitproberen. Alle drie zijn belangrijke ingrediënten in de Italiaanse keuken.

Patagonië

Of wat dacht je van Patagonië, dat zowel het zuiden van Chili als Argentinië omvat? Als “wandelen door de wolken” je leuk lijkt, is dit zeker de moeite waard om te bekijken! Kom naar het Torres del Paine National Park en beklim een van de mooiste bergen ter wereld. Hier kun je tot vijf uur per dag wandelen; het zal hard werken zijn, maar je Instagram foto’s zullen het allemaal de moeite waard maken!

Antartica

En last but not least: Als je van extremiteiten houd, dan raad ik Antarctica aan . Het is veruit de favoriete plek van veel mensen om te wandelen. Je kunt er van zeeniveau helemaal naar 3.000 meter wandelen terwijl je de meest dorre omgeving op aarde verkent. In feite groeit er zo weinig op Antarctica dat je zou kunnen denken dat het een woestijn is ! Er zijn delen van deze plek waar wetenschappers nog nooit een voet hebben gezet – het geeft je het gevoel een echte ontdekkingsreiziger te zijn!