Mannen die formeel gekleed op hun werk moeten verschijnen, ervaren dit soms als een beperking. Het is soms heel fijn om aan de hand van je kleding te laten zien wie je echt bent, maar soms is het lastig om dat in een colbert door te laten klinken. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om een outfit te vinden waarmee je je persoonlijkheid kunt laten zien, zonder dat je je alle kledingvoorschriften aan je laars hoeft te lappen. Je moet enkel even weten waar je moet zijn om een karakteristiek colbert te vinden. 

Een goed colbert heeft karakter

Als je op zoek gaat naar colberts heren dan kom je heel snel bij de gangbare kleuren terecht. Daarmee kom je misschien netjes gekleed voor de dag, maar een karakteristieke indruk zul je er niet mee maken. Kijk daarom naar eens de minder gangbare kleuren. Een licht colbert kan al een wereld van verschil maken wanneer je altijd donkerblauw gedragen hebt. Je hoeft helemaal niet groots uit te pakken om stijlvol gekleed voor de dag te komen. Een gangbaar colbert met een opvallende pochet kan het verschil al maken. 

Wat kun je doen om beter uit de verf te komen? 

Geen mens is perfect en het ideale lichaam bestaat niet. We weten dit allemaal en toch hebben we allemaal zo onze onzekerheden. Kies voor het juiste colbert en je zult zien dat je zelfverzekerd voor de dag komt. Ben je iets zwaarder dan je zou willen? Kies dan niet voor een colbert met horizontale strepen. Dat maakt je optisch namelijk zwaarder en dat is ongunstig. Ben je heel lang, kies dan niet voor verticale strepen zoals de krijtstreep of een grovere lijn. Dit maakt je namelijk optisch nog langer. Een ander misverstand is dat zwart je dunner laat lijken. Als je zwaarder bent, hoef je je niet te verbergen. Kies daarom voor een kleur die goed bij je haar past want daarmee maak je veel meer indruk. 

Bestel je colbert gewoon online 

Als je het vervelend vindt om naar de winkel te moeten voor je nieuwe outfit, dan kun je ook gewoon online naar het perfecte colbert op zoek gaan. Online kun je aangeven welke merken je voorkeur hebben, welke kleuren je zou willen zien en wat je budget is. Vervolgens krijg je alle opties te zien. Staat er iets moois tussen dat je wel zou willen dragen? Klik dan op de bestelknop en binnen een paar dagen heb je je colbert voor heren in huis. Mocht het niet passen, of toch niet zijn wat je dacht, dan kun je het altijd ruilen of retourneren.