Een goede verpakking is onmisbaar als je jouw producten veilig wilt laten verzenden naar je klanten. Ook komt het op je klanten goed over als ze een nette doos ontvangen met daarin hun gewenste product. Met deze tips laat je jouw producten veilig verzenden. 

Kies voor dozen op maat

Met een doos op maat weet je zeker dat de verpakking helemaal aansluit bij de producten die jij verkoopt. Kartonnen dozen zijn helemaal aan te passen naar je eigen wensen. Zo kun je zelf de afmetingen bepalen en voorkom je dat je veel vulmateriaal moet gebruiken. Hierdoor is een doos op maat goedkoper en ook nog eens beter voor het milieu. Transportbedrijven zijn hier ook erg blij mee, want doordat de doos perfect om het product past is deze kleiner en past er meer in de bus van de bezorger. 

Juiste formaat kartonnen doos

De ontvanger wil de doos niet helemaal open moeten scheuren om bij het product te komen. Hou aan alle kanten een marge over van 1 centimeter, ook als je een doos op maat laat maken. Hierdoor sluit het karton nog altijd goed op het product aan, waardoor deze niet gaat schuiven, en kan de doos nog gebruikt worden mocht je klant het product willen retourneren. Ook kan je het product zelf eenvoudig in de verzenddoos laten zakken wat je veel frustratie bespaart en tijdswinst oplevert. 

Karton van hoge kwaliteit

Bezuinig niet op de kwaliteit van het karton. Karton van goede kwaliteit en de juiste dikte zorgt ervoor dat het product tijdens het transport goed beschermd is tegen valschade. Er wordt namelijk fanatiek met dozen gegooid op de depots van postbedrijven en ook kan het gebeuren dat je pakketje van de lopende band valt. Het is erg vervelend als een bestelling niet in uitmuntende staat aankomt bij je klant. Voorkom ellende door te kiezen voor goed karton. Een populaire keuze is de vouwdoos.

Let op het gewicht en volume

Postbedrijven hebben heldere vereisten met betrekking tot de kwaliteit van het karton, het maximale gewicht en het formaat van de doos in combinatie met het gewicht van het product. Je wilt de doos niet te zwaar of te vol laden, want een uitpuilende doos is geen goed visitekaartje voor jouw bedrijf. Een onverzorgde indruk bij ontvangst van de bestelling wil je uiteraard vermijden. Bedenk voordat je verpakkingsmateriaal besteld dus eerst na over het gewicht en volume van jouw producten. 

Een persoonlijke touch

Met de verpakking van jouw producten kun je jouw webshop onderscheiden van de concurrent. Voeg bijvoorbeeld een briefje aan de bestelling toe met daarop een vrolijke boodschap voor de ontvanger, doe er een visitekaartje bij of een mooie flyer met een kortingscode voor de volgende bestelling.