Als eigenaar van een bedrijfsauto is het afsluiten van een passende bedrijfsautoverzekering belangrijk. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan zomaar gebeuren dat jouw bedrijfsauto betrokken raakt bij een ongeluk. Zo’n situatie is natuurlijk buitengewoon vervelend. Maar de situatie zou nog vervelender worden als je met onverwachte hoge kosten te maken krijgt. Gelukkig kun je dit voorkomen door een passende bedrijfsautoverzekering af te sluiten. 

Bedrijfsautoverzekeringen met elkaar vergelijken

Heb jij onlangs een nieuwe bedrijfsauto aangeschaft en wil je hiervoor een verzekering afsluiten? Of ga je binnenkort een nieuwe bedrijfsauto kopen en ben je alvast aan het kijken naar bedrijfsautoverzekeringen? Dan zal je er in allebei de gevallen achter komen dat het aanbod bedrijfsautoverzekeringen groot is. Dit is natuurlijk plezierig want hierdoor kan eenieder een passende verzekering vinden. Maar het uitzoeken van een passende verzekering kan hierdoor ook lastig zijn. Gelukkig kun je dankzij de vergelijkingswebsite bedrijfsautoverzekeringen met elkaar vergelijken. Jij hoeft enkel wat gegevens in te vullen. Hierna toont de vergelijkingswebsite de beste verzekeringen voor jouw specifieke situatie. Hoe uitgebreid ga jij jouw bestelauto verzekeren? Voor welke dekking ga je kiezen?

Voor welke dekking kies je?

Wanneer je een bedrijfsautoverzekering gaat afsluiten, zal je zien dat er diverse dekkingsmogelijkheden zijn. En dat is maar goed ook. Iedere bedrijfsauto is immers weer anders. Is jouw bedrijfsauto al meer dan tien jaar oud? Dan zal een zeer uitgebreide verzekering niet in verhouding staan tot de waarde van de bedrijfsauto. Maar is jouw bedrijfsauto relatief nieuw? Dan is een uitgebreidere bestelautoverzekering wel het overwegen waard. Wil je bijvoorbeeld verzekerd zijn in het geval van stormschade? Dan kun je kiezen voor WA beperkt casco. Vind je het daarnaast ook belangrijk dat je verzekerd bent als de auto ter water raakt? Kies dan voor de meest uitgebreide dekking. Vind je een WA dekking voldoende? Dan ben je uiteraard niet verplicht om voor aanvullende dekkingen te kiezen. 

WA dekking: wettelijk verplicht

Je kunt zelf bepalen hoe uitgebreid jij jouw bedrijfsauto verzekert. Wel is het belangrijk om te weten dat het niet verzekeren van je bedrijfsauto geen optie is. Het is namelijk in de wet verplicht gesteld dat elke bedrijfsauto minimaal een WA dekking moet hebben. Heb je (nog) geen WA dekking voor jouw bedrijfsauto afgesloten? Dan mag je niet met jouw bedrijfsauto de weg op. Doe je dit wel? Dan ben je strafbaar bezig en kun je hoge boetes verwachten. Zorg er dus altijd voor dat je jouw bedrijfsauto minimaal WA verzekert. Zo voorkom je onnodige onverwachte vervelende situaties.