Condooms zijn een van de populairste anticonceptiemethoden, en dat is niet voor niets. Ze zijn betaalbaar, toegankelijk en ze werken. Bij correct gebruik zijn condooms voor 98% effectief in het voorkomen van zwangerschap. Maar condooms van bijvoorbeeld Condoom NL voorkomen niet alleen zwangerschap – ze bieden ook tal van andere gezondheidsvoordelen. Hier zijn vijf van de belangrijkste:

1. Condooms kunnen soa’s voorkomen

Soa’s zijn een echte zorg voor seksueel actieve mensen van alle leeftijden. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zijn er elk jaar ongeveer 20 miljoen nieuwe gevallen van soa’s in de Verenigde Staten. En terwijl sommige soa’s met antibiotica kunnen worden genezen, zijn andere – zoals HIV – ongeneeslijk.

Het goede nieuws is dat condooms bescherming bieden tegen een groot aantal soa’s, waaronder hiv, chlamydia, gonorroe en syfilis. In feite zijn condooms naar schatting 80-85% effectief in het voorkomen van de overdracht van HIV. Dus als je je zorgen maakt over soa’s, zijn condooms een prima optie.

2. Condooms kunnen onbedoelde zwangerschappen helpen voorkomen

Voor veel mensen zijn onbedoelde zwangerschappen een echte zorg. Volgens het Guttmacher Institute is bijna de helft van alle zwangerschappen in de Verenigde Staten onbedoeld. En terwijl sommige onbedoelde zwangerschappen eindigen in abortus, leiden andere tot ongeplande geboortes.

Het goede nieuws is dat condooms onbedoelde zwangerschappen kunnen helpen voorkomen. Zoals we hierboven al zeiden, zijn ze bij correct gebruik zelfs voor 98% effectief. Dus als je niet zwanger wilt worden (of iemand anders zwanger wilt maken), zijn condooms een geweldige manier om dat te helpen voorkomen.

3. Condooms kunnen seks aangenamer maken

Voor veel mensen maakt het gebruik van condooms seks aangenamer. Dat komt omdat ze zich geen zorgen hoeven te maken over zwanger worden of het krijgen van een soa. Dit kan mensen helpen zich te ontspannen en meer van seks te genieten dan ze zonder condoom zouden doen. En als mensen meer van seks genieten, zullen ze het waarschijnlijk vaker doen – wat zijn eigen reeks gezondheidsvoordelen heeft (waarover hieronder meer).

4. Condooms kunnen seks langer laten duren

Als jij of je partner de neiging hebben om tijdens de seks te snel klaar te komen, kunnen condooms daar ook bij helpen. Dat komt omdat ze kunnen helpen de ejaculatie uit te stellen en de seks over het geheel genomen langer te laten duren. Voor sommige mensen is dit een geweldige manier om seks aangenamer te maken (zie hierboven). Voor anderen is het gewoon een manier om ervoor te zorgen dat beide partners tijdens de seks een orgasme bereiken. Hoe dan ook, het is een win-win situatie!

5. Condoomgebruik is in verband gebracht met betere algemene geestelijke gezondheidsresultaten

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die condooms gebruiken vaak een betere geestelijke gezondheid hebben dan mensen die ze niet gebruiken. Dit zou kunnen komen doordat condoomgebruik stress en angst rond soa’s en ongewenste zwangerschap vermindert. Het kan ook zijn omdat degenen die condooms gebruiken vaak leukere en bevredigendere seksuele ervaringen hebben (zie punten 3 en 4 hierboven). Wat de reden ook is, het is duidelijk dat condoomgebruik positieve gevolgen heeft voor de geestelijke gezondheid.

Dus dat was het: vijf redenen om condooms van www.condoom.nl te gebruiken! Of je je nu zorgen maakt over soa’s, ongewenste zwangerschap, of gewoon je seksuele ervaring wilt verbeteren, het gebruik van condooms is een goed idee. Dus als je de volgende keer seks hebt, pak er dan zeker een!