Heb je kampeerplannen? Dan is het zaak om alle benodigdheden mee te nemen. De tent, de slaapzak, de toiletspullen – noem het maar. Denk er ook aan om wat eten en drinken mee te brengen. Hoewel je natuurlijk naar de supermarkt kunt gaan of spullen kunt halen in de (camping)supermarkt, wil je de basics het liefst altijd bij je hebben. Hier kun je allemaal aan denken!

Koffie

Begin de dag goed, met een kop koffie. Als je vroeg wakker wordt, is het restaurantje op de camping wellicht nog niet open. Ook kun je niet altijd overal even lekkere koffie krijgen. De oplossing? Neem zelf koffie mee! Gemalen koffie kun je goed afgesloten meebrengen, waarmee je met een campinggasstel koffie zet. Gebruik bijvoorbeeld een percolator! Als je een handmolen hebt, kun je ook koffiebonen meebrengen – die blijven nog net wat langer vers.

Water(fles)

Het is verstandig om altijd water bij je te hebben. Breng in ieder geval een grote waterfles mee, die je kunt vullen in bijvoorbeeld het campinghuisje. Let wel even op de plek van bestemming: niet overal is het water uit de kraan drinkbaar! In onze buurlanden is dat meestal nog wel te doen, maar als je verder weg gaat, kun je het best water in de supermarkt kopen. Zorg voor voldoende voorraad, zodat je op elk moment water kunt drinken: ook als er tijdelijk geen supermarkt in de buurt is.

Mueslirepen

Heb je even snel wat energie nodig? Het is ideaal als je een mueslireep bij je hebt. Dit neemt maar weinig plek in beslag in je tent of tas, en daarnaast zorgt zo’n reep voor snelle energie. Nog een voordeel: een mueslireep is lang houdbaar, ook bij warme temperaturen. Een ideale snack voor op reis dus!

Fruit

Vitamines zijn belangrijk! Die haal je onder andere uit fruit. Neem het liefst robuust fruit mee, dat wel tegen een stootje kan. Denk aan appels of sinaasappels. Een andere optie is gedroogd fruit.

Ingrediënten voor avondeten

Ben je van plan om te gaan koken op de camping? Hoewel je verse ingrediënten niet zo lang kunt bewaren, kun je wel bepaalde basisingrediënten meebrengen. Denk aan pasta of rijst. Ook peper en zout kun je prima gebruiken. En wellicht is een fles olijfolie tevens een handige toevoeging!

Noten

Noten zijn voedzaam én blijven lang goed. Perfect om mee te brengen dus. Zorg wel dat je de verpakking waarin de noten zitten goed kunt afsluiten, zodat je voorkomt dat ze oud gaan smaken.

Snoep

Trek in wat zoets? Een zak snoep past vast nog wel ergens in je tas, en is altijd lekker om bij je te hebben. Tijdens de autorit bijvoorbeeld, of als je heerlijk aan het relaxen bent in je campingstoeltje.