Zelfs als je geen officier van de Revolutionaire Oorlog of een vroege 20e-eeuwse Afrikaanse safariganger bent, zijn canvas tenten geweldig om te kamperen. Ik geef toe, ik dacht dat canvas tenten anachronistisch waren voordat ik dit artikel onderzocht (als dat nog niet duidelijk was). Het blijkt dat de beste canvas tenten hun voordelen hebben. Nee, ze zijn niet licht van gewicht, maar ze houden wel de omgevingstemperatuur vast, filteren zonlicht en zijn goed bestand tegen de elementen. En ja, ze zijn waterdicht.

Altijd comfortabel

Stel dat u kampeert met uw gezin (of uw regiment van 247 dappere musketiers en een marcherende piccolospeler). Als je langer op één plek wilt blijven, kunnen canvastenten van hoge kwaliteit een stuk huiselijker aanvoelen dan synthetische tenten. Natuurlijke stoffen met natuurlijke kleuren zullen altijd meer rustgevend zijn dan felgekleurde synthetische stoffen. Sommige canvas tenten hebben zelfs stevigere constructies of stevige vloeren. Dergelijke functies vergemakkelijken glamping tot het uiterste; je kunt er een sfeervolle lantaarn in hangen of zelfs een kleed neerleggen! (Ik heb beide gedaan.)

De beste canvas tenten geven kampeerders de meest ontspannende ervaring. Als je dit leest, durf ik te wedden dat dat op zijn minst een deel van je doel is. Want wat is er nu fijner dan genieten van het buitenleven vanuit de knusse veiligheid van een stevige woning van natuurlijke vezels?

De beste canvas tent

De White Duck Avalon bell canvas tent is gebouwd om lang mee te gaan en biedt hoogwaardig kampeercomfort. Het geeft kampeerders opties en vertrouwen met een grote selectie van met gaas beschermde openingen, kachelkrik en gegalvaniseerde stalen ruggengraat. Al met al lijkt de tienpersoons bell tent op alles voorbereid.

Het lijkt erop dat White Duck goed heeft nagedacht over de sterkte en het ademend vermogen van de tent. De deur, twaalf ramen en vier ventilatieopeningen zijn allemaal dubbel gelaagd met canvas en lichtgewicht gaas. De structuur is ademend en open, maar ook sterk versterkt. Het maakt gebruik van gegalvaniseerde palen en het eigen aardingssysteem van White Duck om schokken te absorberen en zwaar weer te weerstaan. Deze grote kampeertent wordt ook geleverd met een ingenaaid polyurethaan grondzeil om je voeten (of vloerkleed of meubelpoten) droog te houden.