Jouw bruiloft is het perfecte moment om eens echt goed uit te pakken als het gaat om je outfit. Ben jij nog op zoek naar een bijzonder trouwpak waarmee jij een verbluffende indruk maakt op alle gasten? Lees dan snel verder, want ik geef je genoeg inspiratie om in een unieke outfit voor het altaar te verschijnen!

Pattern clash

Een pattern clash wil zeggen dat je verschillende patronen met elkaar combineert. Voor veel bruidegommen klinkt dit over de top, maar wanneer jij je goed laat adviseren door een tailor kan dit ontzettend stijlvol zijn. Er wordt namelijk altijd gezorgd dat beide patronen elkaar perfect aanvullen door de kleuren goed op elkaar af te stemmen. Zo vormt jouw trouwoutfit een mooi geheel. Met een pattern clash ben je in ieder geval verzekerd van een uniek trouwpak. 

All-black trouwpak

Een all-black outfit, die haar oorsprong vindt in de rock ‘n roll tijd, wordt steeds meer gewaardeerd als het gaat om trouwpakken. Het colbert en de pantalon worden uiteraard in het zwart uitgevoerd, maar het zwarte overhemd op maat, de zwarte schoenen en eventueel zwarte accessoires zorgen dat jouw trouwpak all-black is. Er wordt bij een all-black trouwpak vaak gekozen voor een smoking, maar dit is zeker niet verplicht. Als je niet in een smoking wilt trouwen, maar wel een unieke en toch volledig zwarte look wilt creëren, kies dan zeker voor een double breasted jasje.

Peaky blinders

De serie Peaky Blinders is één van de weinige series met een dergelijk grote impact op de hedendaagse herenmode trends. Zo ook als het gaat om trouwpakken. De bandplooi is weer terug van weggeweest en we zien steeds meer bruintinten en zandtinten terug dankzij Peaky Blinders. Bovendien mag de waistcoat niet ontbreken; er wordt dus veel in een driedelig pak het jawoord gegeven. Overweeg hierbij ook om een opvallende ruit te verwerken in één of meerdere items. De peaky blinders look sluit perfect aan bij een vintage trouwthema.

Jacquet

Mannen die in het dagelijks leven pakken dragen, kiezen steeds vaker voor een jacquet. Het jacquet bestaat uit een zwarte lange jas met rond gesneden voorpanden en een grijs gestreepte broek. Het jacquet, ook wel morning coat genoemd, wordt volgens de etiquette overdag gedragen. Tegenwoordig wordt er steeds vaker van deze etiquette regels afgeweken, het navy jacquet is hier een goed voorbeeld van. Wanneer je kiest voor een jacquet op maat, kun je zelf beslissen aan welke etiquette regels jij je houdt.