Heb je in bijvoorbeeld Duitsland een prachtige BMW zien staan? En zie je jezelf al rondrijden in deze prachtige auto? Om dit voor jezelf mogelijk te maken, zou je de BMW uit het buitenland moeten importeren. Door onderstaande tips op te volgen, weet je snel en op de juiste manier de gewenste BMW te importeren.

Waar staat de BMW precies?

Ten eerste moet je goed naar de locatie van de BMW kijken. In welk land staat de BMW precies? Waar zou je de auto op moeten gaan halen? Let hierbij ook goed op de aanbieder; is dit een particulier of een officiële BMW dealer? Met name als je een vrij prijzige BMW gaat importeren, is het aan te raden om dit bij een officiële BMW dealer te doen. 

Loop de auto heel goed na

Als je eenmaal bij de dealer of aanbieder aangekomen bent, zou je de auto heel goed na moeten lopen. Zijn er krassen of deuken op de auto te vinden? Loopt de motor van de auto goed? En ziet het interieur van de auto er netjes uit? Stuk voor stuk belangrijke aandachtspunten.

Verder moet je goed kijken naar de staat van de auto. Beschikt de auto bijvoorbeeld over een afgestempeld onderhoudsboekje? En kun je nagaan of de kilometerstand volledig correct is? Ga tevens na of je op een of andere manier informatie over een eventueel schadeverleden op kunt halen. Iets wat je hierbij kan helpen, is om het kenteken van de auto eens op Google in te vullen. Mogelijk kom je op een buitenlandse website uit waarop meer informatie over de betreffende auto te vinden is.

Kijk ook kritisch naar het prijskaartje. Klopt het prijskaartje enigszins bij de auto? Of moet je veel te veel geld voor de BMW betalen? Het is overigens ook goed mogelijk dat je te weinig geld voor de auto moet betalen. In dat geval moet je nog kritischer zijn; een lage prijs voor een BMW komt niet zomaar uit de lucht vallen.

De kosten voor het importeren van de auto

Als je een auto gaat importeren, moet je hier bepaalde kosten voor betalen:

  • RDW keuring: je kunt uitgaan van een bedrag van ongeveer 100 euro
  • Nederlandse kentekenplaat: voor de kentekenplaat betaal je ongeveer 55 euro
  • BPM: tot slot moet je over een auto uit het buitenland de rest BPM bepalen.

 Het betalen van de BPM is voor veel mensen een struikelblok. Het is namelijk niet altijd duidelijk welk bedrag er precies betaald moet worden. En hoe dit bedrag berekend moet worden. Om hier meer duidelijkheid over te krijgen, kun je het beste een specialist inschakelen. Als je het importeren aan bijvoorbeeld Dasimport.nl overlaat, weet je 100% zeker dat de juiste hoeveelheid BPM betaald wordt.